lauantai 11. tammikuuta 2020

Hyvinvointiskarppaus

Onko teidän töihinpaluu ollut rankkaa joulun jälkeen?

Täytyy kyllä kiittää normaalia lyhyemmästä työviikosta, vaikkakin oli mukavaa ja innostavaa palata töihin. Unirytmi sen sijaan aiheutti mulle ainakin harmaita hiuksia, koska lomalla tuli kukuttua ja sitten aamulla vastaavasti nukuttua - liian myöhään kumpaakin.

Havahduin tunnustelemaan mun olotilaa tässä yhtenä päivänä ja totesin, että ei, tällaiselta en halua että tuntuu. Kotona paikat vähän vinksin vonksin, kroppassa jumittava olo eikä vireystila järin hyvä. Tosin asiaan vaikuttanee huomattavasti se, että koko viime viikon söin lihasrelaksanttia ja kipulääkettä jumittavaan niskaan... kiitos eräänä iltana vedet lattialle valuttaneen astianpesukoneen ja Prisman joka oli auki 23, siinä me sitten oltiin astianpesukone-ostoksilla yhdeksän jälkeen illalla ja kannettiin miehen kanssa uutta tiskaria kotiin - niskat eivät tykänneet ja siinäpä sitä selkää sitten tuli venyteltyä ja vanuteltua koko viikko. Onneksi oli vapaata, sillä tietokoneella hommista ei olisi tullut sen kivun kanssa mitään.

Tämä olotila kuitenkin paljasti sen, että vaikka viihdynkin tällä hetkellä kropassani ihan ok painon suhteen, niin olotilan suhteen en viihdy. Onneksi Eating For Beauty alkaa ihan pian! En tosin ole mikään "ensi maanantaina"-tyyppi eli ei sitä nyt odottelemaan tarvitse jäädä tehdäkseen olotilaa parantavia juttuja! Eniten petrattavaa minulla onkin enemmän tuolla liikkumisen ja itsestä huolehtimisen puolella kuin syömisen suhteen. Tällä viikolla on tuntunut kuitenkin siltä kuin olisi taas laitettu naps valot päälle... En tiedä... viime viikko ja jotenkin koko syksy näyttäytyy minulle nyt todella tummasävyisenä... vaikka tein ihan hulluna kaikenlaista mukavaa. Jotenkin tuota ajatellessa sitä kuitenkin jollain lailla sellainen pimeys leimaa - no ehkä se johtuu vain siitä että tällä viikolla on paistanut aurinko? Kanarian loman jälkeen viime viikon pimeys olikin todella ahdistavaa.


Mies tekikin mulle yllärin ja tilasi meille Apple Watchit. Hänelle golfia ym. varten ja minulle hyvinvointia tsemppaaman. Mun vanha Polar aktiivisuusranneke kyllä toimi ihan passelisti, mutta täytyy sanoa että on tämä kyllä vähän parempi. Etenkin sen jälkeen kun osasin laittaa kaikki plim-plom-piip-ilmoitukset pois päältä. Hieman nauratti kun Whats App sanoi puhelimessa pim, tietokoneella pim ja vielä ranteessakin pim! Kiitos riitti! Mä vihaan kaikenlaisia ilmoituksia, niin äänellisiä tai näytölle tulevia. Mä en pidä edes niitä pienen pieniä merkki-ilmoituksia päällä missään sovelluksessa. Osaan kyllä käydä ihan katsomassa itse Facebookista onko siellä jotain vai ei - sitten kun on sopiva aika. Ehkä sen suhteen tämä kello menee nyt hukkaan, mutta puhelut on ihan kätevät ja musiikin toiston hallinta jne. Tosi kätevää on myös yömoodi mitä ei kännykästä ikinä tullut laitettua päälle. Kellosta olen napannut sen joka ilta päälle kun olen käynyt nukkumaan samalla kun laitan off-linesta äänikirjan kuulumaan.


Apple Watchin ehkä kivoin ominaisuus tällä hetkellä on hengitysharjoitus! Olen tehnyt sitä nyt muutamia kertoja ja yhdistänyt sen myös lantionpohjalihas treeniin. Kello muistuttaa aika-ajoin harjoituksesta tai sitten harjoituksen voi halutessaan vaan klikata päälle. Näppärä muistutus esim. kesken työpäivän. Minulla kun on tapana tehdä turhan intensiivisesti hommia, tauot olisi välillä paikallaan!

Kelloon ladattu unisovellus AutoSleep vaikuttaa myös hyvältä. Hieman on tulkinnassa englannin vuoksi vielä toivomisen varaa, mutta eiköhän ne käppyrät ja pylpyrät sieltä ajan kanssa avaudu. Kelloonhan on kai olemassa ihan jäätävä määrä kaikenlaisia hyvinvointisovelluksia, mutta vielä en ole niihin perehtynyt. Jos on tiedossa jotain hyviä vinkkejä niin ilolla otan vastaan!Eilen kävin tekemässä töitä ulkona ja sitä edellisenä päivänä lenkillä ystävän kanssa. Oli ihanaa kun aurinko paistoi. Sain kyllä todella ison muistutuksen siitä kuinka hyvä olo ulkona olemisen jälkeen oli. Aivan erilainen. Paljon pirteämpi, luovempi ja skarpimpi. Kun tekee kotona töitä, on vaan niin helppo aloittaa hommat, viettää koneella koko päivä ja tajuta sitten koko päivän kuluneen niin ettei ulkona käynytkään. Usein kaupassa käyminen onkin se "pakollinen" ulkoilu, sinnekin on autolla mentävä. Muistelin meidän taannoista lenkkihaastetta miehen kanssa ja päätin palata sen pariin. Tästä lähtien vähintään 30min ulkoilua joka päivä. Muulla liikunnalla sisätiloissa ei voi tuota korvata.

Lenkkeily, kuminauhajumppa, satunnainen trampolointi ja hulailu saavat riittää toistaiseksi nyt päivittäiseksi liikunnaksi. Katsotaan kuinka sitten käy. Kerran viikossa tulee uitua sitten kun tytöllä alkavat taas harrastukset (voisi kyllä useamminkin käydä...) ja mies on ehdotellut yhteistä sulkapallovuoroa joka kyllä kuulostaa ihan mukavalta ehdotukselta... siinäpä sitä on sitten kaikenlaista. Luulisi näillä nyt olotilan tästä piristyvän!

Onko sulla ollut tammikuu skarppausta tai lupauksien täyttämistä? Kuinkas on sujunut? Ai ja ootko osallistumassa Eating for Beautyyn? Hitsit kun odotan sitä niin innolla!

Rakkaudella 
iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)