Joskus kun on tarkkana voi löytää kassikaupalla ilmaista ruokaa...
![]() |
Ja laventelia! |
Voin sanoa, että tuoksut kotona ovat huumaavat!
Säilöön pakkaseen ja kuivaukseen :)
Pomodoro = kesäkurpitsa + porkkana + valkosipuli + tomaatti
Keittojuurekset = purjo, porkkana, lanttu, nauris
Punajuuriraaste ja -kuutio
Fenkoli, mitä sille tekis?
Ja sit nämä?
4 on kesäkurpitsa, mut entäs muut?
Onko nää syötäviä kurpitsoita or not?
Juuresten keittoliemi menee talteen ja teen siitä kasvislientä pakkaseen. Eilen paistelin karjalanpaistia runsaassa liemessä ja liemestä otin osan talteen "lihaliemeksi" sekin menee pakkaseen myöhempää käyttöä varten.
Tässä kuitenkin lihaliemen ohje vuodelta -58
Kirkas lihaliemi
3l vettä
1½ kg naudanpotkaa ja lapaa
1 porkkana
1 palsternakka
1 selleri
1 purjosipuli
1 pieni punajuuri (kokonaisena)
1 sipuli (kuorineen)
25 maustepippuria
Liha paloitellaan pienemmiksi paloiksi (vrt. nyk. karjalanpaistiliha), pestään KYLMÄSSÄ vedessä ja asetetaan kylmään, suolattuun veteen ja vesi kuumennetaan hitaasti.
Pinnalle kohonnut verivaahto kuoritaan.
Pannulla ruskistetut vihannekset ja kokonaiset pippurit lisätään.
Annetaan kiehua hiljalleen 4-5h
Siivilöidään ja jäähdytetään
Kuoritaan pinnalle kohonnut rasva pois
Ja loppujen lopuksi kun järkeilee niin tähän lihaliemeenhän nyt voi laittaa ihan mitä vain!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos :)