tiistai 19. elokuuta 2014

Toinen näkökulma

Hassua kuinka katsantokanta voi muuttua näin vähässä ajassa!
Aiemmin ajattelin aina, että kun laitan ruokaan tätä ja tätä, niin sitten siinä on mahdollisimman VÄHÄN tuota ja niin se on sitten terveellistä.

Nyt taas ajattelen, että kun laitan ruokaan tätä ja tätä, niin sitten siinä on niin PALJON kaikkea hyvää mulle. Hyviä makuja (tärkeää, koska paha ruoka on turhuutta), hyviä ainesosia, hyviä rakennusaineita mun kropalle. Energiaa että jaksan tehdä kivoja asioita :)


Tänään päivälliseksi itse tehtyä GLUTEENITONTA/VILJATONTA pinaattikeittoa, jonka tekeminen ei tosiaankaan ole vaikeaa. Valmistuu aivan yhtä nopeasti kuin se pakastekeittokin, ainakin tällä mutkatsuoraksityylillä ihan tavan kattilassa.

Tarttet:
Nokareen voita tai oivariinia tai vastaavaa. Joku Keiju tai mikä lie minussaeioleyhtäänrasvaalevite EI käy!
Litran punaista maitoa
2 pussia (pakaste) pinaattia tai ryöpättyjä nokkosia
Maizena vaalea suurustetta (joka onkin muuten ylläri ylläri PERUNA- ja RIISIjauhoa eikä maissia!)
suolaa
valkopippuria

Lisäksi kananmunia, kaksi kattilaa, kauhan, teelusikan ja maistelulusikan.

Kaada maito mikronkestävään astiaan ja laita lämpeämään. (Koska oon laiska enkä jaksa hämmentää kattilaa niin kauaa, mitä kuumempaa maitoa mikrossa, niin sitä vähemmän joudut hämmentämään liedellä.)

Laita kananmunat kiehumaan yhteen kattilaan.

Laita toiseen kattilaan (mitä paksupohjaisempi, sitä parempi tai teflonkin on ehkä jees ja vesihaudekattila ihan paras, mut ei mul oo mitään näistä :D ) nokare voita ja lämmitä sulata se sinne. Kaada joukkoon pakastepinaatit ja sulata ne siellä voissa, lisää 1/4tl valkopippuria (tai vähemmän) ja suolaa. Tässä vaiheessa mikro sanoo bling ja maito on lämmintä. Kaada maito pinaattien joukkoon ja hämmennä koko ajan, äläkä polta pohjaan. Kattilaa voi välillä vaikka nostaa vähän pois levyltä jos liian kuumaksi käy tilanne.

Kun kiehahtaa niin lisää vaalea suurustetta kunnes keitto sakenee. Lisää vähän kaapista löytyvää kahvimaitoa, koska laitoit suurustetta kuitenkin ihan liikaa ja teit keitosta melkein haarukoitavaa.
Maista suola ja tadaa!
Valmis.
Näin sait noin 1½ litraa maistuvaa pinaattikeittoa sillä aikaa kun keitit kananmunat.

Ota kananmunat pois kiehumasta ja anna kylmävesishokki. Tarjoile!


Viljattomaan Siemennäkkäriin laitoin
5dl erilaisia siemeniä eli kaikki mitä kotoa löytyi (mm. auringonkukka, seesami, hamppu, kurpitsa, pellava jne.)
1dl cashewpähkinöitä/manteleita(kuorettomia) jotka jauhoin jauhoksi tehosekoittimessa.
3 kananmunaa.
3/4tl suolaa
2rkl perunajauhoja

Kaikki kulhossa iloisesti sekaisin, pellille, tuorekelmun avulla kaulitsin koko pellillisen kokoiseksi ohueksi lätyksi ja uuniin paistumaan 175 asteeseen n.25min. (Ota hyvä ihminen se tuorekelmu sitten ennen uuniin laittoa pois...). Pitsaleikkurilla (kyllä jokataloudentarpeellisinkeittiöväline) 9 osaan leikkelin uunilämpimänä.

Ja tämä on sitten tuhtia ruokaa, ei mitään hötöleipää mitä pupelletaan monta palaa. Yhdessä palassa on noin 234kcal (jaksaa päällysten kanssa lounaaseen asti kun aamulla syö), 19g (hyvää)rasvaa ja 12.2g proteiinia, 5g hiilihydraatteja.

Hyviä kokkailuhetkiä :)
iive

ps. Onpa todella kummallista tulla kotiin töistä ja tajuta, että mun ei tartte tehdä yhtään mitään. Voin vaan olla ja tehdä sitä mikä mieleen juolahtaa. Hassua. Kertakaikkisen todella outoa.
T:sähköjänis satarautaatulessa

6 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, tuota pinaattikeittoa voisi todellakin tehdä! Olen jotenkin täysin unohtanut sen arkiruokarepertuaaristamme... tämä siis listalle nyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinaattikeitto on kyllä tosi nopea, hyvä ja täyttävä ruoka kun sitä ei tehdä mistään rasvattomasta maidosta. Kyllä ruuassa energiaa pitää olla!

      Poista
  2. Täällä noudatetaan ihan samanlaista ruokafilosofiaa ja yritän aina kans pohtia, miten saisin ruoasta mahdollisimman paljon ravintoaineita ja hyvää energiaa kehooni. Tai no en tietenkään aina, mutta pääasiassa näin ;)

    Näkkäri menee ehdottomasti kokeiluun! Ja pinaattikeittokin voisi ehkä toimia mantelimaidolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!
      Kokeileppast tuota mantelimaitoa tuohon pinaattikeittoon ja kerro sitten mullekin. Itselleni maitotuotteet sopivat, mutta mies raportoi pinaattikeiton jälkeen myllerryksestä vatsasta, joten meilläkin keittoa voisi tehdä jostain muustakin kuin maidosta :)

      Poista
    2. Täytyy kokeilla! :) Se sopii niin moneen muuhunkin maidon korvikkeeksi, joten tuskinpa kovin pahaa pinaattikeitossakaan on!

      Poista
    3. Täytyy itsekin kokeilla tuota mantelimaitoa muussakin kuin thairuuassa :) Normaalisti maitoa tulee käytettyä aika vähän. Maitotuotteista kulutan eniten juustoa, jota tuskin tulen jättämään pois ruokavaliosta. Mutta kaikki uudet raaka-aineet ruokavaliossa on plussaa :)

      Poista

Kiitos :)