lauantai 26. tammikuuta 2019

Selluliitin selätys?

Jokaisella naisella on selluliittia, enemmän tai vähemmän ja lähes kaikki taitavat haluta siitä eroon, enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Itseäni selluliitti ei sinänsä ole häirinnyt esteettisesti, mutta oma selluliittini on myös kipeää ja se on se mikä häiritsee ja enhän mä siitä ulkonäöstäkään tykkää, myönnetään! Se, että jaksaisinko pelkän ulkonäön vuoksi nähdä asian suhteen vaivaa, se on sit eri juttu...

Viime kesänä kävin useaan kertaan LPG-hoidossa, se oli osa kuntoutusprojektiani, sillä etenkin mun jalat ovat herkästi jumiutuvat ja niiden hieronta tekee kipeää juurikin tuon selluliitin vuoksi. LPG hoito oli tehokasta niin lihaksille kuin selluliitillekin ja sen jäljiltä jalat ovat olleet huomattavasti vähemmän pökkelön tuntuiset ja tosiaan, kipeä selluliitti väheni jo 5dellä hoitokerralla! LPG on kuitenkin kallista (n.190e/5krt x 30min) ja hoitoajat meinaavat olla kortilla. Mietin mitä voisin tehdä asialle itse?
Selluliitti on ihonalaista rasvaa, joka järjestyy verinahan alle sidekudoksen väleihin. Nämä sidekudoksen muodostamat rasvalokerot ovat naisilla erimuotoisia ja suurempia kuin miehillä. Siksi muhkurainen rasvakerros on nimenomaan naisten murhe. Mitä suuremmat lokerot, sitä isommat ihon muhkurat.

Lihominen lisää selluliittia. Rasvasolujen paisuessa niiden säilytyslokerotkin pullistuvat. Kun sivuilla ei ole tilaa, kotelot puristuvat ulospäin verinahkaa vasten, ja appelsiini-iho kukoistaa entistä kuoppaisempana. Myöhempi laihduttaminen ei riitä tasoittamaan tilannetta, jos lokerot ovat ehtineet venyä eivätkä enää palaudu entiselleen.
Vanhetessa selluliitti pahenee, kun iho ohenee, verinahka löystyy ja rasvapaukurat pääsevät puskemaan esiin näkyvämmin. (Lainaus: tiede.fi)

Tiede.fi artikkeli tuumii, että kuivaharjaus auttaa ihon pintaverenkiertoon ja aineenvaihduntaan ja näin ollen myös helpottaa selluliittia osittain. Rasvasolulokeroita se ei kuitenkaan pienennä. Yritin etsiä tietoa LPGstä tähän asiaan, mutta hieman jäi kuitenkin homma epäselväksi. Seuraavassa lainauksessa tuumataan, että rasvan poistuminen soluista paranee, näin ollen voisi ajatella sen vaikuttavan myös rasvasolulokeroiden kokoon tai ainakin siihen kuinka täynnä ne ovat ja ainakin sillä on merkitystä myös kokemaani arkuuteen/kipuun. Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan aikuisiällä laihduttaminen ei juurikaan vaikuta rasvasolujen määrään, joten niitten koolla on todellakin siinä tapauksessa merkitystä!
LPG-hoito on alipaineella tapahtuvaa imurullaushierontaa, jossa kohotetaan ihonalaista kudosta. Hoitopään motorisoidut rullat muokkaavat ja stimuloivat sidekudoksissa rakenteita, verenkiertoa ja rasvasoluja parantaen neste- ja verenkiertoa. Hoitopäitä on erikokoisia riippuen hoidettavan alueen koosta. Aluetta rullataan hoitopäällä eri suuntiin, terapeutin tekemillä erilaisilla liikkeillä. Selluliitti-iho tasoittuu, kun sidekudoksesta tulee elastinen ja joustava. Sidekudoksen aineenvaihdunta vilkastuu, rasvan poistuminen solusta paranee ja kudoksen arkuus vähenee. Veltostunut kudos kiinteytyy kollageenin ja elastiinin vahvistumisen myötä. Näin iho silenee ja muokkaa itse itseään. (Lainaus: Auron.fi)
 LPG ja kokovartalosukkahousupuku 😄

Selluliitista ei tulisi murehtia turhaan, ainakaan kosmeettisista syistä, mutta omalta kohdaltani selluliitti tekee kuitenkin elämästä sen verran ikävää, että jotain on tehtävä! Joten ainakin on syytä huolehtia mm. puhtaasta ruokavaliosta, nesteiden saannista ja kiinnittää huomiota aineenvaihdunnan tukemiseen kokonaisvaltaisesti. Myös kuivaharjaus, ihon kuorinta suihkussa ja etenkin ihon kunnollinen rasvaus ovat nyt "salaiset aseeni" selluliittia vastaan. Lisäksi olen lisännyt repertuaariin kuppihieronnan. Tilasin freetox.fi kaupasta itselleni Bellabacin kuivakuppaus/hierontakupit.
Kuppaus on vanha Kiinalainen hoitomuoto, jota käytetään hyvin monenlaisiin vaivoihin kuten lihashuoltoon, niska-hartiaseudun kireyteen, kipeytyneeseen selkään ja iskiasvaivoihin. Kuivakuppas tehdään imukupeilla, joita liu'utetaan rasvatulla iholla. Kupin alle muodostuu alipaine, joka imaisee ihon pehmytkudoksen kupin sisään. Hoito on eräänlainen kuppauksen, sidekudoshieronnan ja lymfahieronnan yhdistelmä.
Eli mekanismi kupeissa on hieman samanlainen kuin LPGssä, joka tosin koneellisena on luultavammin tehokkaampaa kuin kupit, mutta toisaalta kenen kukkaro kestää jatkuvia hoidoissa käyntejä? Kuppien hinta pyörii n. 30-40e tienoilla ja niitä voi käyttää vaikka joka päivä. Toki kupeilla hieroessa tulee huomioida, ettei miten vaan voi itseään runnoa eli maltti on tässäkin valttia ja täytyy kyllä tuumata, että kyllä sen hieronnan vaikutuksen tuntee eikä edes tee mieli tehdä liikoja. Noin 8min/alue on suositeltu määrä. Tosin esim. alleja hieroessa en saa 8min kulumaan millään eli nopeaa touhua tämä on. Kuppihieronta on myös ihanaa itsensä hemmottelua. Osan hieronnasta olen tehnyt suihkussa kookosöljyllä (Huom. mineraalipohjaiset öljyt esim. Ceridal, eivät sovi kuppaukseen, sillä ne saattavat kovettaa kuppeja) ja reisien hieronnan olen tehnyt Cellulite Be Gone vartalonhoitoseerumilla. Sen tehosta en tiedä, mutta se tuoksuu taivaalliselta ja saa hommaan pientä arjen luksusta ❤️

Kuppihieronta auttaa myös lihasjumeihin ja treeneistä palautumiseen mielestäni aivan yhtä hyvin kuin LPG:kin. Vaikka LPG on varmasti tehokkaampaa, niin taas tulee helppous asiassa esille. Kuppihieronnan voit tehdä itse palauttavasti treenien jälkeen. LPGhen tai hierojalle pitää varata aika. Vaikeimpien kohtien kuten selän hierontaan voi valjastaa vähän apua, kuten vaikkapa puolison. Alaselän, kyljet, jalat, rintalihakset ja kädet pystyy hieromaan mainiosti itsekin.


Samaan Freetox pakettiini tilasin myös kokeiluun Latvialaisen luonnonkosmetiikkamerkin Uoga Uogan ihonhoitopaketin missä on ihon sokerikuorinta ja vartaloemulsio, ja voi luoja kuinka voisin vain haistella noita tuotteita jatkuvasti. Kun elämä on haissut 36vuotta lähinnä perusrasvalta, niin kyky kestää ja nauttia tuoksuista on aivan mahtavaa!

Tuo tuoksuasia on muuten jännä, samoin kyllä ihon nykykunto. Kun ennen iho oli rasvattava kuivumisen ja kutinan vuoksi varpaista otsaan asti, ei sitä nyt juurikaan tarvitse sen enempää rasvailla lähes lainkaan. Luonnonkosmetiikkavoiteet sopivat myös nykyään paremmin kuin apteekin rasvat, joihin muutaman kuukauden käytön jälkeen kehittyi aina allergia.
Tuoksuista tuli myös astma-yskäkohtaus tai migreeni. Tämän suhteen avainsana taitaa olla myös luonnollisuus. Luonnolliset tuoksut eivät näitä reaktioita aiheuta, mutta kemialliset tuoksut edelleen aiheuttavat!

Muuten luonnonkosmetiikkaa ei aina tule ajatella sellaisena, että se sopisi aina allergiselle. Vastaani on tullut myös tuotteita jotka eivät ole sopineet, sillä luonnonaineet voivat allergisoida aivan yhtälailla kuin kemiallisesti tehdyt aineet.


Otin nyt parisen viikkoa sitten kuvan reisistäni ja pyllystäni, saatte sen ehkä "ihailtavaksi" joskus :D mutta kuvaparin kanssa, sillä uskon vakaasti että muutosta tulee myös ulkoisesti. Sisäiset fiilikset ovat jo nyt mahtavat. Jalat ovat kevyet, lihaskivut ovat liikunnan jälkeen vähäisemmät ja etenkin yöllisiin levottomiin jalkoihin hoito tuntuu vaikuttaneen todellakin myönteisesti.

Seuraavaksi pistän tilaukseen kasvokupit! Minulla on tapa reagoida stressiin jännittämällä kasvoja, joten leukaperät ja otsan alue ovat usein kovasti kireänä. Eikä tuo varmasti ihollekaan pahaksi ole ❤️ Saiskohan niillä myös luontaisen face liftin? Tälleen kun ikää nyt vaan tulee joka päivä lisää 😄

Ihanaa viikonloppua
Rakkaudella
iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)