keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Uudet(?) tavoitteet - Saa mitä haluat

Saa mitä haluat-kirjan lukemisen myötä aloin työstämään omia tavoitteitani. Lähtökohta päässä oli sekava, taas oli sellainen olo, että -"en mä yhtään tiedä mitä mä haluun!!!"- ja lopputulema aikamoisen ihanan selkeä.

Sitten "sattumalta" klikkasin koneelta erästä kuvaa ja aloin lukea ja hieman alkoi huvittamaan. Aivan samat tavoitteet olin kirjannut itselleni jo pari kuukautta sitten. No nyt tavoitteita on ainakin työstetty useaan kertaan ja todettu, että jos tavoitteet eivät ole jossain selkeästi näkyvillä, niin ne saattavat hämärtyä ja siitä tulee "emmäyhtääntiiämitämähaluun"-olo ja tavoitteiden focus häviää, aivan niin kuin nyt oli käynyt.

Rakastan aarrekarttoja, tämä aarrekartta syntyi osittain intuitiolla, osittain myös tietoisella päätöksellä. Seuraava vuoteni on nyt kehystettynä näkyvillä, muistutuksena koko ajan siitä mikä on tärkeää, mihin panostan ja minne olen suuntaamassa. Tämän lisäksi aion tehdä vielä toisen muistutuksen, missä lisäksi tavoitteet lukevat selkeästi määriteltyinä, toteutumispäivämäärän kanssa - ehkäpä teen tämän Brian Maynen Goal mappingin mukaisesti? Ainakin edellinen oli niin toimiva vaikka säilöinkin sitä kirjahyllyssä, joten kuinkahan toimiva se on jos sen laittaa ihan esille ja tekeekin jotain sen eteen?


Saa mitä haluat-kirjassa esitellään malli, jossa elämä jaetaan 4 eri osa-alueeseen, joiden tilanne ensin kartoitetaan miten ne ovat nyt ja sen jälkeen työstetään sekä visualisoidaan miten niiden haluaisi olevan aivan parhaimmassa lopputuloksessa.

Henkinen hyvinvointi
Fyysinen hyvinvointi
Ihmissuhteet
Työ / opiskelu / raha

Oma focukseni oli kadonnut, koska olin taas alkanut mielessäni pyörittämään taas tuota viimeisintä osiota. Tiedän, että tuo osio tulee muuttumaan elämässäni jossain vaiheessa radikaalisti, mutta tehtävän työstäminen osoitti selkeästi, että nyt ei ole sen aika. Sillä ennen kuin pystyn tarttumaan kiinni aiheeseen "mitä haluan tehdä tulevaisuudessa työkseni", sitä ennen minun on tehtävä muutoksia ja annettava rakkautta, intohimoa ja huomiota ensin muille jutuille elämässäni. On aivan turha sekoittaa omaa päätään asialla, joka selkeästi ei ole vielä valmis. Minä en ole ihmisenä vielä valmis vastaanottamaan sitä.


Ne tämänhetkisesti tärkeät tavoitteet löytyivät siis näiltä muilta osa-alueilta.

Fyysinen hyvinvointi - Terveys - tämä projekti on edelleen kesken. Se sisältää itsensä parantamisen, kunnon kohottamisen ja painonpudotuksen, sekä myös palautumisen optimoinnin. Ensisijainen tavoitteeni olla terve ja hyvässä kunnossa.

Ihmissuhteet - Parisuhde - Perhe - Koko ajan tärkeämmäksi nouseva juttu. Mitä terveempi olen, sitä enemmän minulla riittää energiaa puolisolle ja lapselle. Olen löytänyt aivan uusia puolia ja tuntemuksia itsestäni ja naiseudestani ja myös äitinä olemisesta.
On huikeaa millaisen yhteyden olen löytänyt puolisoni kanssa ja tätä haluan lisää! On myös ihanaa huomata kuinka suhde omaan lapseen alkaa muuttua, nyt on se hetki kun luodaan sellaista energiayhteyttä, joka toivottavasti pitää kiinni murrosiän melskeissä. Äiti-tytär-suhteesta muotoutuu koko ajan enemmän ja enemmän läheinen ihmissuhde.

Sitten on vielä se oma heimo, joka onneksi tuntuu viimeinkin löytyvän. Ehkäpä ihmisten henkisen sisäänpäinkatsomisen aika alkaa olla (hetkeksi) ohitse ja tilaa alkaa olla myös ystävyydelle ja yhdistymiselle?

Henkinen hyvinvointi - Luovuuden virtauttaminen on asia, jonka eteen minun täytyy muistaa tehdä töitä, sitä täytyy harjoitella. Muut henkisen hyvinvoinnin jutut ei oikeastaan kysele sopisko käsitellä. Nykyään ne vain tulee, lyö lapiolla päähän ja tuumaa, että käsittele. Sitten jatketaan taas. Hmm... hienovaraista.

Aarrekarttaan ilmestyi myös aika monta teekuppia, meikkejä(!) ja yllätyksekseni pari hevosta. Niin ja se koira 💕 ja ehkä Norja tai Lappi?


Kaiken tämän lisäksi syntyi vähän sotkua ja onneakin, sillä aarrekartan teko on myös luovuutta, flowta, läsnäoloa siinä hetkessä ilman muita ajatuksia ja sit siitä tulee tämmöistä... olkkarin lattialle... onneksi mies on näissä asioissa aivan yhtä suurpiirteinen (tai enemmän) kuin minä 😂



ja sotkut jäi kun piti lähteä hankkimaan uusi tukka ja taas yksi kirja luettavaksi lisää (tai siis kassillinen, mutta tää yksi on nyt tärkein). Uudesta tukasta tuli kiva. En olisi halunnut ehkä näin lyhyttä, mutta tosiasia on se, että e-pillereiden lopettaminen, espanjan kloorivesi ym. ym. oli nyt tukalle liikaa. Hiustenlähtö on ollut ihan järkyttävää, tosin onneksi uuttakin kasvaa jo tilalle.


Saa nähdä onko seuraavan tekstin otsikko "Elämäni tarkoitus", aika isot lupaukset kirjalla.

Rakkaudella
iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)