tiistai 13. marraskuuta 2018

Ravistelutreeni ja freetox-reseptejä

Miten siellä sujuu? Joko olette toipuneet 11-11-11-energioista? Itse olen ollut todella väsynyt maanantain ja tiistain, toisaalta olen tuntenut myös jonkinlaista kehollista vapautumista muutaman ahaa-elämyksen myötä!

Olisikohan parisen päivää siitä kun Olli Postin Instastoryssa oli juttua kehosta ja sen herättelystä/ treenaamisesta ravistelemalla. Jokin siinä kolahti ja valitettavasti ei tullut katsottua koko settiä ajatuksella, mutta silti päätin kokeilla olisiko tässä nyt vastaus mun kehon käyntiin saamiseen. Keho on nimittäin aivan valtavasti vastustanut perinteisiä lihaskuntoliikkeitä. Tein siis eilen tuon ravistelutreenin, jossa siis voimakkaasti ravistelin ja tärisytin kehon kaikkia osia vuoroin erikseen, vuoroin yritin saada sellaista koko kehon tärinää aikaiseksi. Tuntui muuten aivan mielettömän hyvältä ja heti tunsin kuinka kehossa muutama jumituskohta lähti avautumaan, siis sellaiset kohdat mitkä ei ole lähteneet auki millään määrällä venyttelyä, joogaa tai hierontaa!

Tänään fiilis kropassa on sellainen kuin olisin oikeasti käynytkin treenaamassa, siis sillein hyvällä tavalla, ei sillä ikävällä tavalla kun lihaskuntoliikkeet ovat tähän asti tehneet. Aion ehdottomasti jatkaa ravistelua ja lisätä siihen myös pomppuja (vähintään sitten kun pompin 200metriä alaovelta parkkipaikalle, päätyvät naapurit varmaankin siihen, että nyt olen seonnut lopullisesti 😂 joten ehkä pompin kotona ja ilahdutan alakerran naapureita?) energian nostamiseksi kehossa. Tässä siis olkoon mun loppuvuoden treenini kävelylenkkien ja uintitreenien lisäksi. Ensi vuoden alussa sitten nähdään kuinka onkaan käynyt!

Illalla tein myös Wim Hof-hengitysharjoituksia ja boksihengitystä piikkimatolla. Kaiken tämän jälkeen nukuin paremmin kuin ikiaikoihin! Yli 12h unet! Ja mitä parasta ilman jalkojen repimistä, alaselän kipua, ihmeellisiä unia ja jatkuvaa heräilyä. Tätäkin aion nyt testata vuoden loppuun asti miltä alkaa tuntumaan.

Tänään tein kotona aivan mielettömän hyvää ja helppoa ruokaa ja ehkäpä jonkinlainen reseptikin siitä jäi mieleen. Pidän ruuanlaittoa intuitiivisena taiteena ja lähes 100% kokkaan aina ilman reseptejä. Inspiraatiota kyllä etsin resepteistä, joten jospa tässä olisi sitten inspiraatiota jollekin? Mikään varsinainen ruokabloggaajahan en ole, joten kotikuvilla mennään ;) Teen ruokaa syödäkseni, en kuvatakseni. Yhä vahvemmin ruokani on freetox-henkistä. Ei enää kertakaikkisesti mene alas mikään muu. Keho kirjaimellisesti pistää vastaan (paitsi tonnikala-chiariisikakuille) kaikelle muulle.


Broileria harissa-tomaattikastikkeessa

Broilerin fileesuikaleita/broilerin lihaa (voi korvata myös esim. kikherneillä/muulla kasvisproteiinilla)
2dl silputtua sipulia
kourallinen silputtua lehtikaalia
1purkki luomutomaattimurskaa
1 valkosipulin kynsi raastettuna
2tl harissatahnaa
suolaa
pippuria myllystä
silputtua persiljaa noin 2rkl
1/2tl kuivattua korianteria
1/2tl juustokuminaa
Oliiviöljyä paistamiseen

Paista broilerit, sipuli ja lehtikaali oliiviöljyssä, lisää harissatahna, tomaattimurska ja muut mausteet. Anna hautua hetkinen.

Tarjosin tätä kanaluuliemessä keitetyn kvinoan, itse tehdyn hummuksen sekä jogurtti-fetakastikkeen kanssa.

Meillä ateriaan kuuluu aina myös salaatteja ja tästä salaatista onkin tullut suosikkini. Tänään salaattiin meni vielä granaattiomenan siemeniä.

Syksyinen punakaalisalaatti

Ohueksi suikaloitua punakaalia
Suomalaista omenaa pilkottuna
Porkkanaa suikaloituna (juuresveitsellä ohuita suikaleita)
1 marinoitu punasipuli

Marinoitu punasipuli
Ohueksi suikaloitu punasipuli
1tl hunajaa
1rkl Foodin omenasiiderietikka
2rkl oliiviöljyä
pippuria myllystä
ripaus suolaa

Kiireisenä voi sipulia mikrottaa n. 30sek ennen kuin lisää muut ainekset, muutoin sipulin kannattaa marinoitua jokunen tovi = tunteja. Mausteet sopivat myös sellaisenaan salaatin maustamiseen ilman marinoitumisaikaa, tällöin voi myös käyttää ihan pieneksi silputtua punasipulia tai jättää sen pois.


Kesällä on ihanaa nauttia tuoreista kurkuista, salaateista ja tomaateista. Talvella tykkään siirtyä ennemmin satokauden mukaisesti kaaleihin, porkkanoihin ym. Etenkin tuo Foodinin omenasiiderietikka ja Sitian Balsamico ovat kolahtaneet salaateissa kovasti. Tuota jälkimmäistä voisin syödä vaan lusikalla suoraan pullosta ja omenasiiderietikkaa olen jopa juonut sekoitettuna hiilihapotettuun veteen (pillillä!) ja siihen jää kyllä koukkuun vaikka se ensin maistui kieltämättä tosi erikoiselta.

Tänään alkaa uintitreenien jälkeen yövuorot. Luulisi näillä unilla yövuoron sujuvan nyt leikiten ❤️ ja tuota ravistelutreeniäkin voisi kokeilla hyvän vireystilan ylläpitämiseen. Ja saa nähdä kuinka nukuttaa huomenna...

Ihanaa loppuviikkoa ❤️

Rakkaudella 
iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)