perjantai 1. helmikuuta 2019

Tammikuun tulokset - Muutos2019 - Kauneuskuuri

Huh... mihin meni tammikuu? Kysyn vaan! Ihan niin kuin koko kuukautta ei olisi ollutkaan ja siksipä ehkä tuntuu ettei myöskään mitään tapahtunut, mutta kun kelaa kuvia ja kirjoituksia taaksepäin niin tapahtunut on vaikka mitä!


Tammikuun alussa pidin pienen uuden vuoden startin puhdistumiskuurin avulla. Noudatin Freetoxaajien Kauneuskuurin ohjeita jotka ovat olleet toimivia ennenkin. Tavoitteena oli skarpata ravitsemuksen kanssa ja haastaa taas itseä keittiössä kehittelemään uusia ruokia. Testailinkin paljon uusia reseptejä ja keitin ensimmäistä kertaa ikinä kalaluulientä. Tekemäni ruoka muuttuu päivä päivältä ravinteikkaammaksi ja myös maistuvammaksi. Uusia ideoita ja fiilistelyjä ruuan suhteen syntyy lähes päivittäin. Perhe otti vastaan myös leivättömyyshaasteen. Sekin on tuonut uusia ulottuvuuksia mm. aamu ja iltapaloihin ja innostuinkin leipomaan terveellisempiä ja proteiinipitoisempia leipiä luontaisesti gluteenittomista kikhernejauhoista, kurpitsansiemenjauhoista, mantelijauhoista ja kvinoahiutaleista.


Jatkossa kuitenkaan en tule harjoittamaan yhtä suurta aterioiden erottelua kuin Kauneuskuurin ohjeissa on. Pieni määrä hiilihydraatteja sopii minulle proteiinien kanssa mainiosti syötäväksi, koska en nauti niitä päivittäin. Ajatus ketoilusta myös mietityttää... mutta toistaiseksi kilpirauhasjuttujen vuoksi annan tämän aiheen vielä muhia päässä. Enkä toisaalta myöskään tiedä olenko aivan samaa mieltä kaikista maitotuotteista ym. mitä ketossa käytetään tai olisi ainakin helppo käyttää.

Olen saanut myös hengitysharjoitukset osaksi arkea. Usein muistan ne vasta nukkumaan mennessä, mutta niin käteviä ne ovat, että se ei haittaa vaan sängyssäkin homma onnistuu! Alaselkäkivut/jäykkyys on muuten vähentynyt luultavammin juuri näiden hengitysharjoitusten avulla huimasti! Olen tehnyt harjoituksia myös kuukautisten aikana ja tässä kuussa ei ole ollut lainkaan kuukautiskipuja! Tällä hetkellä fiilis on harjoituksista todella hyvä. Saan jo mielestäni huikean tuntuman vatsalihaksiin pelkästään hengittämällä ja jännittämällä. NYT olisin valmis jatkamaan uusien harjoitusten pariin, joten valmennuksen seuraavaa osaa odotellessa ❤️ Tärkeintä on kuitenkin hyvä pohjatyö, joten tätä en ainakaan lopeta kesken.


Hierontakupit ovat olleet käytössä nyt tovin. Niiden avulla on etenkin reisistä ja pohkeista tullut paljon sutjakamman tuntuiset. Hierontakuppeilu yhdistettynä kompressiovaatteisiin sekä yin-joogaan on tuntunut hyvältä ja kroppa tuntuu aukeavan useamman vuoden jumeista! Se tuntuu ihan mielettömän hyvältä. Sillä vaikka fibrokipuja ei ole ollut, niin silti keho on tuntunut omituisen jäykältä jo vuosia kun vertaa sitä entisaikojen elastisuuteen ja notkeuteen. Nyt tuntuu, että olen saamassa tätä fiilistä takaisin. Otin tänään itsestäni kuvat taas. Kahden viikon välillä on minusta jo aivan huima ero. Uskon, että kuukauden ero on jo sellainen, että tännekin kuva siitä sitten tulee.


Unelma päivätyöstä eteni myös. Pääsin vihdoin "työhaastatteluun" hakemaani työpaikkaan ja nyt ei auta kuin odottaa kärsivällisesti, että tuolta vapautuisi työpaikka tai syntyisi uusi paikka. Työhaastattelu lainausmerkeissä siksi, että mitään avointa paikka ei siis tosiaankaan nyt ole, mutta olen kärsivällinen. Jos minun sinne kuuluu töihin päästä, niin sellainen paikka minulle kyllä löytyy! Olisi kyllä ihan huikea juttu päästä töihin tuonne ❤️ sillä siellä pääsisin innostuksen ja intohimojeni pariin työskentelemään. Onneksi sitä odotellessa niitä intohimoja ja innostusta voi toteuttaa aivan mainiosti omassa elämässä.


Kuten koko viime vuoden, tammikuussakin panostin energiaani etenkin keholliseen hyvinvointiin ja olen yrittänyt treenata mahdollisimman hyvää tekevästi. Treenini ovat muiden silmiin ehkä vähän outoja, sillä muun muassa hypin ja pompin, täristelen ja sheikkaan. Venyttely ja tietynlainen jooga kuuluu myös liikuntarutiineihin. Oikein liikuntamuodoiksi lueteltavia juttuja ovat olleet hiihto ja uinti. Hiihdon kanssa keholla on ollut ongelmia, mutta uiminen on aina yhtä hyvä juttu. Siitä kroppa tykkää. Uskon, että samoin tulee olemaan myös hiihdon kanssa kunhan keho vain ensin tottuu siihen. Hiihtäessä kaikki sujuu hyvin ja keho sekä etenkin mieli nauttii, mutta hiihtämisen jälkeen on tullut vähän kurja olo. Sellainen väsähtänyt. Ehkä en vain osaa tarpeeksi himmailla?

Paino pysytteli koko kuukauden ensimmäisen notkahduksen jälkeen hyvin samoissa lukemissa, mutta nyt viimeisinä päivinä vaaka näyttikin tammikuulle -1,5kg! Tällä tahdilla (tai vaikka hitaamminkin) huhtikuuhun mennessä pitäisi se tavoitepaino olla plakkarissa ❤️ Tosin nyt kroppa on jo sellainen, että suurimman focuksen voi todellakin pitää liikkumisessa ja kunnon kohottamisessa. Ruokavalio kun nyt hoituu jo vähän vasemmalla kädelläkin ja sallii myös herkuttelua. Kuten tänään.



Tänään nimittäin treffailin ystävää kaupungilla ja herkuteltiin lounaan merkeissä ja suunnattiinpa vielä taidemuseoonkin! Oli aika ihana viedä ystävä taidemuseoon kun ne on mulle niin rakkaita. Siellä olikin aikas kivat näyttelyt, mun insta storyssä on paljon matskua niistä.

 Nanna Susi - Nainen ja hänen auransa

 Nanna Susi

 Canal Cheong Jagerroos - Yksityiskohta teoksesta Cinderella in Pink II

Museosta suuntasin vielä vaatekauppaan hakemaan lapselle muutamaa juttua ja bongasin sieltä alerekistä itselleni kivan haalean roosan peruspaidan. Ainoa vaan, että koko oli S. Päätin kuitenkin testata puseroa kun niin hiljaistakin kaupassa oli eikä sovituskoppeihin ollut jonoa ja aika mieletön yllätys kyllä. Mahtui se, eikä ollut edes makkarankuori. Itse sitä omaa muutosta kun on hirvittävän vaikea nähdä. Onneksi olen ottanut kuvia matkan varrella. Niistä muutoksen näkee itsekin.


Ihanaa viikonloppua kaikille
Rakkaudella
iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)