tiistai 16. heinäkuuta 2019

Kesätaidekierroksella - Korundi House Rovaniemi

Tänä kesänä olen nauttinut taas Museokortilla taiteesta yllin kyllin. Jos jossain matkan varrella on taidemuseo, niin minut löytää sieltä! Tämä on ensimmäinen osa Kesätaidekierros-postaussarjaa.

Taidemuseossa tai näyttelyssä vierailu on minulle aina voimauttava elämys ja iso osa henkistä hyvinvointia. Taide on kuulunut elämääni aina, jopa opintojenkin myötä. Taidekoulussa tapahtunut trauma kuitenkin blokkasi oman luovuuden vuosikausiksi. Nyt saan nauttia taas taiteen katsomisesta, kokemisesta ja myös tekemisestä. Tästä iloitsen valtavasti.

Fiilistelen taidetta, en analysoi. Nautin, mietin, ihmettelen. Usein tuntemukset ovat niin syviä ettei niitä kykene sanoiksi tuomaan, koska se on vain tunne.

Taideteosten tekijät ja nimet mainitaan jos ne (kameran) muistiin ovat tallentuneet.

Korundi - Rovaniemi

Alkukesän pohjoisen matkalla löysin tietysti ensimmäisenä tieni taidemuseoon enkä turhaan. Rovaniemen Taidemuseo sijaitsee upeassa miljöössä. Korundi on jo rakennuksena viehättävä ja piti sisällään kolme eri näyttelykokonaisuutta. Harmikseni minua erityisesti kiinnostanut Arktista taidetta esittelevä näyttely oli juuri sulkeutunut.
Rovaniemen taidemuseo avattiin lokakuun 17. 1986, kun Jenny ja Antti Wihurin rahasto lahjoitti taidekokoelmansa Rovaniemen kaupungille. Suomalaista nykytaidetta käsittävässä kokoelmassa oli tuolloin n. 500 taideteosta. Karttuva kokoelma sai lisää tilaa, kun museon laajennus valmisti toukokuussa 2011. Vanha postiautovarikko sai nimekseen Korundi kovan korukiven mukaan, jota kutsutaan myös Lapin tähdeksi. Taidemuseon lisäksi Korundissa toimii Lapin kamariorkesteri.



 Sarlin Elina - Avara


 Heli Hiltunen - Ja valo se kävi niin vähiin

 Kati Immonen - Sarjasta Korpi vastaan puutarha

 Anssi Törrönen - Nimetön


 Jasmin Anoschkin

Korundin vierailulta jäi hyvä mieli. Taide puhutteli ja antoi ajatuksia sekä etenkin iloa sekä oivalluksia. Heli Hiltusen - Ja se valo kävi vähiin teokseen olisi voinut upota kuin metsänpeittoon. Tällaisen taideteoksen kohtaaminen on aina yhtä uskomaton elämys.

Käytkö sinä taidemuseoissa tai näyttelyissä? Miksi? Mitä taide sinulle antaa vai onko se ihan outo juttu?

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)