maanantai 14. syyskuuta 2020

Joko on hirmuinen kesäkilot veks buumi käynnissä?

Täällä arki menee kyllä aikamoista vauhtia! Huh huh! Täytyy oikein tarkkana olla, että ei lähde yli ja silti kyllä meinaa vähän lähteä... vaikkakin on ollut aivan superhienoa kuinka energinen fiilis viime viikot on olleet.

Sokeri-stoppi vei tosin unet hetkeksi, ennen kuin tajusin, että hiilarien puutteestahan ne unet huononivat. Nyt olenkin pitkästä aikaa syönyt mm. riisiä ja riisinuudeleita mitkä ketolla jäivät pois ruokavaliosta. Ketolla uniongelmia minulla ei ollut, toisaalta en sitä täysin voi tietää, koska nukuin vuorotyön vuoksi silloin ihan miten sattuu. Päätavoitteeni kun kuitenkin on ehdottomasti hyvät unet, hyvä palautuminen ja peruskunnon roima kohottaminen, niin jos se hiilareita tarvitsee niin sitten niitä syödään.

Huomaan kuitenkin, että ajatus laihduttamisesta houkuttelee. Kesäkilot veks ja silleen... jos nyt kuitenkin? Tavoitteeni ei kuitenkaan ole laihduttaminen vaan voimakas ja jaksava keho (ja mieli), silti siellä joku sipisee, että jos vähän nyt tästä nipistäisit ja onkohan se nyt ollenkaan ok syödä riisiä? Voi luoja! On tämä elämä tämän syömishäiriömielen kanssa kyllä melkoista aina (välillä).

Oikeastaan ainoa syy miksi kokisin, että minun täytyy laihduttaa on muutamat himpun verran naftiksi käyneet vaatteet ja niinpä päätin, että ei hitto! Jos se on ainoa syy, niin ostan uudet! Aivan sama jos ne kirppikseltä löydetyt 5e ulkohousut ei nyt mahdu ihan mukavasti jalkaan. Ostin Intersportista uudet, vähän isommat ja aika paljon paremmat ulkohousut. Halvallakin sain! Ha! Homma siis ratkaistu ❤️

Oikeasti, ei se syömishäiriömieli tuohon ratkaisuun tyydy, mutta onpahan ainakin yksi urputettava juttu sille vähemmän.

Aamu-arkirutiinit on pyörineet yllättävän hyvin. Aamulenkki on tehty joka arki-aamu niin kuin on ollut tavoitteena, samoin valmennuksen hengitysharjoitukset. Rasvakahvi on juotu, samoin smoothiet. Työtkin on tehty työpöydän ääressä tai työpaikalla eikä sohvalla. Ainoa mihin en ole päässyt kiinni on aamu-meditaatio. Ehkäpä se on ollut vaan liikaa tässä muutosten rytäkässä?

Erityisen tyytyväinen hyvinvointiin olen ollut tuosta aamulenkki + hengitysharjoitus-combosta. Muutamana aamuna olen lisännyt hommaan myös lantionnostot lattialla maaten. Sauvakävely avaa ja aktivoi kätevästi koko kroppaa ja muut harjoitukset vielä tehostavat perään. Ja mikä mukavampaa kuin se, että jo heti aamusta älykello kilkattaa päivän treeni-ympyrän olevan täynnä. Kaikki muu sen jälkeen on mukavaa ekstraa ja on sitä ekstraa sitten ollut mukava tehdäkin. Viikot on olleet täynnä hyviä treenejä niin lenkkipolulla kuin uimahallissakin.

Erityisen ylpeä olen ollut siitä, että olen näitä rutiineja toteuttanut myös työreissulla ja sitä kautta huolehtinut omasta hyvinvoinnista myös muuallakin kuin kotona. Vaikkakin työreissuille-lähtöaamut tekee kyllä tiukkaa kun pitää herätä aiemmin ja lenkillekin täytyy siis suunnata aiemmin. Se on kieltämättä aika tuskaisaa, mutta toisaalta onpahan se reilun puolentoista tunnin ajo sujunut ihan eri tavalla energisesti kuin ennen. Olen yrittänyt pitää kiinni myös siitä, että muistan levätä työreissussa myös illalla, huolehtia itsestäni, sillä helposti reissussa hommat jäävät päälle ja sittenpä sitä tehdäänkin duunia ympäripyöreitä...

 
Viikonloppuna juhlittiin myös meidän 13 vuotis hääpäivää perinteisesti Tampereella. Hieman kyllä huvitti ajaa töistä perjantaina sieltä kotiin ja lauantaina miehen kanssa takaisin, mutta olihan se ihanaa olla pe-la yö ihan kotona ja sunnuntaina ajella (lue: mies ajoi ja minä sain relata vaan kyydissä...) yhdessä kotiin.

Ja vaikkakin oli aivan mielettömän ihana viikonloppu miehen kanssa kahdestaan, niin kotiin palatessa tuntui siltä, että just nyt ei jaksais mitään ja että olen aivan totaalisen poikki. Kolmena viikkona työreissussa ja kahtena viikonloppuna reissussa myös. Viikot täynnä hommia ja treeniä, joten tämä olotila on merkki mulle siitä, että nyt pitää relata ja vähentää vähän kaikesta. Innostus ja inspiraatio on tosi kiva juttu, mutta nyt ei anneta sen mennä överiksi.

Teinkin illalla kunnon kasvohoidon, laitoin öljynaamion hiuksiin yöksi, varasin tälle päivälle kampaajan ja nukuin pitkät yöunet! Siltikin kyllä aamulla olo oli aivan järkyttävän väsynyt, mutta suhteellisen rentoa linjaa olen osannut nyt tänään pitää. Huomenna täytyy extempore käydä pikana suhaamassa ja kuvaamassa Savossa, mutta sitten relaan vieläkin enemmän, että se into ja inspiraatio pysyykin elämässä eikä pala loppuun ❤️

Mites siellä? Onko laihdutus-buumi kesän rentoilujen jälkeen käynnissä?

Rakkaudella
iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)